View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0001655Industrial-Craft²machinespublic2015-07-28 18:05
Reporterlex1975Assigned ToAroma1997 
PriorityhighSeverityminorReproducibilityalways
Status resolvedResolutionfixed 
PlatformJava 8 x64 b45, forge1448OSWindows 7OS Versionx64 7 Pro
Product Version 
Target VersionFixed in VersionBuilds for MC 1.7.10 
Summary0001655: 2 bugs
DescriptionSince the 747-754 build has 2 bug when restarting the game in SMP.
1. Thermal device lose their orientation in space (Blast Furnace).
2. Devices lose upgrades.
I play with the mod Applied Energistics2 (RV2 build 10).
IC2-devices connected to the system AE2-Autocraft. To one ME-interface (with encoded pattern) is connected to 5 IC2-devices with "Ejector Upgrade" and "Redstone Signal Inverter Upgrade".
Build 746 working properly.
P.S.
All devices were installed in old builds IC2.
Steps To ReproducePut ME-interface.
Put Blast Furnace to 5 sides ME-interface. Bottom ME-interface ME-cable connected.
Put "Liquid Heat Exchanger" behind each furnace. When set to deploy them correctly to work together.
Put "Ejector Upgrade" and "Redstone Signal Inverter Upgrade" into Blast Furnace.
Save and close the game.
Run the game and check the bug.
I am russian, sorry my english.
TagsNo tags attached.
Minecraft Version

Relationships

has duplicate 0001674 resolvedAroma1997 Sever console error message 
has duplicate 0001677 resolvedAroma1997 Thermal Centrifuge can't restore ANY item and heat in it after exit in single player mode 
has duplicate 0001683 resolvedAroma1997 Induction Furnace with Redstone Upgrade reset on load 
related to 0001648 resolvedAroma1997 NullPointerException in loader 

Activities

lex1975

2015-07-21 16:19

reporter  

Screenshot.zip (3,352,505 bytes)

lex1975

2015-07-21 16:56

reporter   ~0003981

Bug reproduce on thermal devices only.

Chocohead

2015-07-21 17:37

developer   ~0003982

Are you using a normal Forge server, or do you have Cauldron/Bukkit?

Aroma1997

2015-07-21 20:08

developer   ~0003983

Does it show an Exception in the log when you load up the world the first time with the new version?

Xaunther

2015-07-22 14:09

reporter  

BlastFurnBug.txt (2,464 bytes)
[16:06:21] [Server thread/ERROR]: A TileEntity Blast Furnace(ic2.core.block.machine.tileentity.TileEntityBlastFurnace) has thrown an exception during loading, its state cannot be restored. Report this to the mod author
java.lang.NullPointerException
	at ic2.core.block.comp.Redstone.update(Redstone.java:27) ~[Redstone.class:?]
	at ic2.core.block.comp.Redstone.setRedstoneModifier(Redstone.java:48) ~[Redstone.class:?]
	at ic2.core.block.invslot.InvSlotUpgrade.onChanged(InvSlotUpgrade.java:71) ~[InvSlotUpgrade.class:?]
	at ic2.core.block.invslot.InvSlot.put(InvSlot.java:121) ~[InvSlot.class:?]
	at ic2.core.block.invslot.InvSlot.readFromNbt(InvSlot.java:80) ~[InvSlot.class:?]
	at ic2.core.block.TileEntityInventory.func_145839_a(TileEntityInventory.java:57) ~[TileEntityInventory.class:?]
	at ic2.core.block.machine.tileentity.TileEntityBlastFurnace.func_145839_a(TileEntityBlastFurnace.java:60) ~[TileEntityBlastFurnace.class:?]
	at net.minecraft.tileentity.TileEntity.func_145827_c(TileEntity.java:116) [aor.class:?]
	at net.minecraft.world.chunk.storage.AnvilChunkLoader.loadEntities(AnvilChunkLoader.java:496) [aqk.class:?]
	at net.minecraftforge.common.chunkio.ChunkIOProvider.callStage2(ChunkIOProvider.java:41) [ChunkIOProvider.class:?]
	at net.minecraftforge.common.chunkio.ChunkIOProvider.callStage2(ChunkIOProvider.java:12) [ChunkIOProvider.class:?]
	at net.minecraftforge.common.util.AsynchronousExecutor.skipQueue(AsynchronousExecutor.java:344) [AsynchronousExecutor.class:?]
	at net.minecraftforge.common.util.AsynchronousExecutor.getSkipQueue(AsynchronousExecutor.java:302) [AsynchronousExecutor.class:?]
	at net.minecraftforge.common.chunkio.ChunkIOExecutor.syncChunkLoad(ChunkIOExecutor.java:12) [ChunkIOExecutor.class:?]
	at net.minecraft.world.gen.ChunkProviderServer.loadChunk(ChunkProviderServer.java:126) [ms.class:?]
	at net.minecraft.world.gen.ChunkProviderServer.func_73158_c(ChunkProviderServer.java:101) [ms.class:?]
	at net.minecraft.server.MinecraftServer.func_71222_d(MinecraftServer.java:265) [MinecraftServer.class:?]
	at net.minecraft.server.integrated.IntegratedServer.func_71247_a(IntegratedServer.java:130) [bsx.class:?]
	at net.minecraft.server.integrated.IntegratedServer.func_71197_b(IntegratedServer.java:153) [bsx.class:?]
	at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:387) [MinecraftServer.class:?]
	at net.minecraft.server.MinecraftServer$2.run(MinecraftServer.java:685) [?:?]
BlastFurnBug.txt (2,464 bytes)

Xaunther

2015-07-22 14:12

reporter   ~0003996

I have encountered the same bug in SinglePlayer(IC2 exp 755). The blast furnace loses its orientation and the ejector upgrade disappears when the world loads. I have also uploaded the exception it shows.

Chocohead

2015-07-22 15:25

developer   ~0004004

Related to 0001648

Issue History

Date Modified Username Field Change
2015-07-21 16:19 lex1975 New Issue
2015-07-21 16:19 lex1975 File Added: Screenshot.zip
2015-07-21 16:56 lex1975 Note Added: 0003981
2015-07-21 17:37 Chocohead Note Added: 0003982
2015-07-21 20:08 Aroma1997 Note Added: 0003983
2015-07-22 14:09 Xaunther File Added: BlastFurnBug.txt
2015-07-22 14:12 Xaunther Note Added: 0003996
2015-07-22 15:25 Chocohead Note Added: 0004004
2015-07-22 15:28 Aroma1997 Relationship added related to 0001648
2015-07-23 11:17 Aroma1997 Relationship added has duplicate 0001674
2015-07-26 13:53 Aroma1997 Relationship added has duplicate 0001677
2015-07-28 17:55 Aroma1997 Relationship added has duplicate 0001683
2015-07-28 18:05 Aroma1997 Status new => resolved
2015-07-28 18:05 Aroma1997 Fixed in Version => Builds for MC 1.7.10
2015-07-28 18:05 Aroma1997 Resolution open => fixed
2015-07-28 18:05 Aroma1997 Assigned To => Aroma1997